VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Germania acuză Rusia de un atac cibernetic „intolerabil”. A fost vizat inclusiv sectorul apărării și cel aerospațial

Berlinul a acuzat vineri hackerii ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic „intolerabil” împotriva membrilor Partidului Social-Democrat din Germania şi a avertizat că acesta nu va rămâne fără consecinţe, relatează AFP.

„Astăzi putem spune fără ambiguitate că putem atribui acest atac cibernetic unui grup numit APT28, care este condus de serviciile de informaţii ruseşti”, a declarat ministrul german de externe Annalena Baerbock într-o conferinţă de presă susţinută în Australia.

„Cu alte cuvinte, acesta a fost un atac cibernetic susţinut de Rusia împotriva Germaniei şi este absolut intolerabil şi inacceptabil”, a adăugat ea, promiţând „consecinţe”.

La rândul său, ministerul german de Interne a anunțat că o serie de atacuri cibernetice atribuite serviciului rus de informaţii militare GRU i-au vizat pe social-democraţii (SPD) aflaţi la guvernare în Germania, dar şi sectoarele de logistică, apărare, aerospaţial şi IT ale ţării, transmite Reuters.

Ancheta federală asupra acestui atac care a vizat SPD în ianuarie 2023 tocmai a fost finalizată, a spus ministrul, fără a oferi alte detalii.

Germania l-a convocat pe însărcinatul de afaceri al ambasadei ruse de la Berlin în legătură cu atacul cibernetic al Rusiei asupra Partidului Social-Democrat de anul trecut, a anunţat un purtător de cuvânt al MAE german.

Totodată, un purtător de cuvânt al Ministerului german de Interne a declarat că atacurile cibernetice ruse au legătură cu sprijinul Germaniei pentru Ucraina.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.