VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova va acorda Ucrainei un nou lot de ajutor umanitar, primul din acest an

Republica Moldova va acorda Ucrainei un nou lot de ajutor umanitar, primul din 2024. Valoarea asistenței, sub formă de bunuri materiale și alte echipamente, este de 4,9 milioane de lei. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat azi de cabinetul de miniștri.

Printre bunurile care vor fi transmise se numără 19 stații electrice, echipamente pentru transfuzia sângelui, aproximativ 80 de mii de măști de protecție, dezinfectante pentru mâini și peste 50 de mii de conserve de porc și de pește.

Ajutorul umanitar va fi transportat în Ucraina de echipele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Pentru cheltuielile de transport vor fi alocate puțin peste 100 de mii de lei.

Ministerul Finanțelor, în comun cu Ministerul de Interne, prin intermediul Serviciului Vamal și al Poliției de Frontieră, vor asigura îndeplinirea operativă a formalităților de trecere peste frontieră a bunurilor transportate.

Amintim că, anul trecut, Moldova a transmis trei loturi de ajutor umanitar, în lunile februarie, aprilie și septembrie, destinate în special nevoilor armatei ucrainene. De asemenea, în iunie 2023, Moldova a trimis opt camioane de ajutor umanitar, în valoare de 200 de mii de euro, pentru gestionarea consecințelor ecologice și umanitare, provocate de distrugerea barajului de la Nova Kahovka.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.