VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

ANRE a ajustat prețul pentru gazele naturale. Cât va achita consumatorul final

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat în ședința de astăzi un nou tarif pentru gazele naturale. Astfel, consumatorii casnici vor achita 14 lei și 47 de bani pentru un metru cub de gaze, cu circa 3 lei și 59 de bani mai puțin decât prețul actual.

Noile prețuri și tarife vor intra în vigoare la 23 februarie, data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Ultima dată, prețul pentru gaz a fost redus în iunie 2023. În prezent, un metru cub de gaze costă 18 lei și 7 bani. Pentru gospodăriile care beneficiază de compensații, tariful variază între 12 și 17 lei, pentru 180 de metri cubi de gaze, în funcție de gradul de vulnerabilitate.

Menționăm că Moldovagaz a înaintat, pe 26 ianuarie, ANRE o cerere privind micșorarea tarifului la gaz. Întreprinderea a precizat că ieftinirea este posibilă datorită scăderii prețurilor la gaze la bursele internaționale.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.