VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO/Pavel Prisăcaru: Distrugerea sectorului zootehnic a dus la scăderea numărului de oi și capre

Președintele Federaţiei crescătorilor de ovine și caprine pentru lapte și carne, Pavel Prisăcaru, a fost sâmbătă, 28 octombrie, invitatul programului informativ ”Pulsul Basarabiei”. El a vorbit despre situația din sectorul ovinelor și caprinelor din țară, dar și despre Festivalul internațional pastoral „Mioriță laie, laie bucălaie”, care se desfășoară sâmbătă și duminică, 28 și 29 octombrie, lângă orașului Cimișlia. 

Potrivit lui Pavel Prisăcaru, rasele tradiționale de oi și capre pe care le avem în Republica Moldova nu sunt așa de productive ca și rasele deja importate din Europa și au o rentabilitate mult mai mare.  Nu se mai întreabă practic de loc pelicica de cârlan al oilor tradiționale. Nu mai are preț și nu mai este rentabilă. 

„Calea veche de dezvoltare al sectorului de ovine și caprine nu mai demonstrează eficiență de câțiva ani, ceea ce a și dus la scăderea numărului de oi și capre. La sate principala ocupație a omului era în sectorul zootehnic, care a fost distrus, iar astăzi avem ceea ce avem în satele noastre, care au rămas pustiite. Oamenii neavând ocupație au plecat peste hotare. Acum tot ce trebuie să facem este să ne unim  și să reanimăm sectorul. Avem și sprijinul necesar din partea statului. Producătorii trebuie să înțeleagă că doar fiind membri ai unei federații, pot să se dezvolte. Ajutorul și suportul va veni din partea Federației în privința la toate. Nu vor mai fi pe cont propriu cu realizarea producției”, a spus Pavem Prisăcaru.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.