VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO/ Ala Mîndîcanu: Sunt bucuroasă că în Canada am reușit să ajut foarte multă lume din Republica Moldova

Protagonista emisiunii „Vocea Diasporei” a fost Ala Mîndîcanu, președinta Comunității Moldovenilor din Qebec, Canada și vicedirector al Asociației Culturale Române.

Domnia sa ne-a vorbit despre activitatea din Republica Moldova, despre culegerea de interviuri și schițe „Dor de libertate”, despre motivul plecării în Canada, dar și  despre acțiunile pe care le-a întreprins pentru a-i ajuta pe conaționalii noștri stabiliți acolo.

De asemenea, a vorbit cu bucurie despre Festivalul de datini și obiceiuri de Crăciun „Focul din vatră”din Montreal, dar și despre posibilitățile pe care le-ar oferi Uniunea Europeană cetățenilor Republicii Moldova.

Ala Mîndîcanu a lucrat în calitate de jurnalistă, deputat în Parlament, decan universitar la Facultatea de Jurnalism de la ULIM. În 2021 a fost decorată cu Medalia de Argint al Guvernatorului Quebecului pentru implicarea remarcabilă în activitatea de voluntariat în beneficiul comunității. Este prima laureată a Medaliei Guvernatorului originar din Republica Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.