VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Vocea medicului/ Deficitul de magneziu

Magneziul este un mineral esențial pentru funcționarea normală a organismului, fiind al patrulea cel mai răspândit mineral din corp. 

Acesta este prezent în cantități semnificative în oase, mușchi și țesuturi moi și este implicat în mai mult de 300 de reacții enzimatice din corpul uman.

Magneziul se găsește în numeroase alimente, precum legumele cu frunze verzi (spanac, kale), nucile și semințele (migdale, semințe de dovleac), cerealele integrale, leguminoasele și peștele.

De asemenea, magneziul poate fi administrat prin intermediul suplimentelor alimentare, sub formă de comprimate, capsule, plicuri sau pastile, în cazul în care aportul alimentar este insuficient, sau în situații specifice, sub îndrumarea medicului curant.

Rolul magneziului în organism se referă la numeroase funcții importante. Magneziul este necesar pentru sinteză și repararea materialului genetic al celulelor.

De asemenea, magneziul susține reglarea expresiei genice; funcționarea sistemului nervos – magneziul joacă un rol important în transmiterea impulsurilor nervoase și în reglarea activității neuromusculare. 

Magneziul ajută la menținerea unui echilibru adecvat al calciului în celulele nervoase, ceea ce este crucial pentru transmiterea semnalelor electrice, la nivel cerebral; magneziul este esențial pentru contracția și relaxarea musculară, întrucât sprijină activarea proteinelor necesare pentru contracție și reglează nivelul de calciu în celulele musculare.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.