VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Procuratura Anticorupție despre eliberarea Marinei Tauber din arest la domiciliu: Decizie neîntemeiată. Va fi atacată la Curtea de Apel

Decizia prin care vicepreședinta Partidului Politic ȘOR, deputata Marina Tauber, a fost eliberată din arest la domiciliu și plasată sub control judiciar va fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău.

Informaț

Informația a fost confirmată pentru Vocea Basarabiei de purtătorul de cuvânt al Procuraturii Anticorupție, Violina Moraru.

Ieri, 18 octombrie 2022, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis parțial demersul înaintat de Procuratura Anticorupție privind prelungirea măsurii preventive arestul la domiciliu pe un termen de 30 de zile a învinuitei Marina Tauber, înlocuind-o cu măsura preventivă eliberarea provizorie sub control judiciar pe un termen de 30 de zile, cu impunerea obligațiilor prevăzute de Codul de procedură penală. Examinând încheierea instanței de judecată, procurorul de caz o consideră neîntemeiată, urmând a fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău. Despre desfășurarea urmăririi penale vom reveni cu detalii suplimentare”, a declarat Violina Moraru.

În iulie curent, vicepreședinta Partidului Politic „ȘOR”, deputata Marina Tauber, rămasă fără imunitate parlamentară, a fost reținută pentru 72 de ore, după ce ofițerii CNA și procurorii anticorupție au efectuat percheziții în biroul de la Parlament al parlamentarei.

Marina Tauber, vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat”, a rămas fără imunitate parlamentară, pe 21 iulie, după ce Parlamentul a aprobat cele două cereri ale procurorului general interimar, Dumitru Robu.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.