VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

LIVE: Ședința Guvernului se desfășoară la Ungheni. Acordarea ajutorului unic în valoare de 3.000 de lei bugetarilor, pe ordinea de zi

Ședința Guvernului se desfășoară în municipiul Ungheni.

Membrii Cabinetului de miniștri urmează să examineze proiecte de legi care prevăd majorarea, începând cu 1 octombrie 2022, a salariilor personalului din instituţiile medico-sanitare publice, dar și acordarea ajutorului unic în valoare de 3.000 de lei bugetarilor cu un salariu mai mic de 15.000 de lei.

De asemenea, pe agenda ședinței este inclus proiectul hotărârii de Guvern privind simplificarea accesului pentru mediul de afaceri la credite și împrumuturi de la instituțiile financiare.

Cabinetul de miniștri va mai aproba Regulamentul Fondului Național pentru Mediu și un Acord de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova”.

Imediat după ședință, prim-ministra Natalia Gavrilița va susține o conferință de presă, după care va vizita compania cu capital străin „Lear Corporation”, cu sediul în Zona Economică Liberă din Ungheni.

De asemenea, șefa Guvernului va merge la Bahmut, unde va avea loc darea în exploatare a drumului de ocolire a localității, construit cu sprijinul UE.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.