VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Protest la Judecătoria Chișinău, unde este examinat recursul procurorilor privind prelungirea mandatului de arest în privința deputatei Marina Tauber

Deputata Partidului Politic „ȘOR”, Marina Tauber, rămasă fără imunitate parlamentară, a fost escortată marți, 16 august, de mascații Centrului Național Anticorupție (CNA) la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, unde magistrații examinează recursul procurorilor anticorupție privind prelungirea arestului preventiv în privința parlamentarei.

Deputata Marina Tauber, vizată în cadrul unui dosar pornit cu privire la finanțarea ilegală a Partidului „ȘOR”, a declarat că „se așteaptă la o decizie corectă” în ce privește examinarea prelungirii mandatului preventiv.

Între timp, mai mulți simpatizanți ai Partidului Politic „ȘOR”, în frunte cu deputata Partidului Politic „ȘOR”, Reghina Apostolova și președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, au organizat o acțiune de protest în susținerea parlamentarei.

Pe 23 iulie, vicepreședinta Partidului Politic „ȘOR”, deputata Marina Tauber a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile în Penitenciarul nr.13.

Pe 21 iulie, Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară, fiind în aceeași zi și reținută. Tauber a fost pusă sub învinuire pe două capete de acuzare: acceptarea cu bună știință a finanțării Partidului Politic „ȘOR” din partea unui grup criminal organizat, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii pentru primul semestrul al anului curent, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.