VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO/ Teodor Buzu: Port cu mine locul în care m-am născut

Sărbătorile ne apropie mai mult ca oricând de locurile unde ne-am născut. Protagonistul din această ediție a colindat lumea-n lung și-n lat. A participat la 99 de expoziții personale și 121 de expoziții colective, lucrările sale fiind cunoscute în toată lumea.

Deși este stabilit de 37 de ani în Cehia, artistul plastic Teodor Buzu este foarte legat de locurile unde a copilărit.

 În cadrul emisiunii „Vocea Diasporei”, artistul și-a amintit cu nostalgie de clipele în care păștea bobocii și vacile pe toloaca din satul Drăsliceni, raionul Criuleni.

Acolo a învățat că viața este frumoasă. În cadrul acestui dialog, ne-a povestit despre tradițiile și obiceiurile pe care le-a prins, în familie, despre maeștrii care l-au format ca artist și despre cum a fost primit în țara sa de adopție – Cehia.

Artistul ne-a vorbit, de asemenea, despre impresiile pe care le-a lăsat Republica Moldova colegilor cehi cu care a participat, anul trecut la vernisarea expoziției „Timpul care va veni”, dar și despre cele mai importante proiecte la care a lucrat în anul 2023.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.