VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO/Mihai Doloton: Am început să studiez acordeoniștii care au promovat folclorul muzical românesc

Pasiunea pentru acordeon și interesul față de muzica pentru acordeon l-a determinat să scoată de sub tipar mai multe cărți. Sunt deja patru la număr și toate au cap de afiș acordeonul. Mihai Doloton, membru al Uniunii Muzicienilor din Republica Moldova, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, director fondator al Festivalului Naţional de Interpretare Instrumentală „Marcel Budală”, autor al cărților: „Melodii populare pentru acordeon”, „Viaţa şi activitatea lui Marcel Budală”, „Viața și activitatea lui Sile Ungureanu”, și ”Celebri acordeoniști ai tuturor timpurilor”, a fost duminică, 11 februarie, invitatul emisiunii „Iarba verde de acasă”. 

„Am început să studiez acordeoniștii care primii au început a promova folclorul muzical românesc. Am început cu Marcel Budală și am continuat cu Sile Ungureanu. Vor urma și alți acordeoniști celebri. Marcel Budală este considerat tatăl acordeoniștilor. A fost poate printre primii acordeoniști care a arătat posibilitățile orchestrei și a scos în evidență acordeonul ca instrument solist. Sile Ungureanu este acordeonistul care a scos în scena mare mari talente ale României. Este vorba de Gabi Luncă și Irina Loghin. Sile Ungureanu are un repertoriu care vorbește despre o nouă etapă de dezvoltare a folcoorului muzical”, a spus Mihai Doloton.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.