VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO/ Larisa Sprîncean: Nu mi-aș dori să moară folclorul și să uităm de unde au pornit strămoșii noștri

Interpreta de muzică populară, Larisa Sprîncean, lector universitar la Catedra muzică populară din cadrul Facultății Artă Muzicală a Academiei de Muzică Teatru și Arte Plastice, a fost duminică, 23 iulie, invitata emisiunii Iarba verde de acasă.

Interpreta a spus că multe lucruri în viață nu le putem aranja doar cum vrem noi, că noi gândim într-un anumit fel, dar „bunul Dumnezeu are ale sale planuri despre ceea ce avem noi de făcut”, că „ele vin din ceea ce simțim și din ceea ce trăim noi zilnic”.

Larisa Sprîncean a mai povestit și despre cum decurge procesul educațional la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. „Îi învățăm pe studenții să cunoască frumosul neamului, să cunoască folclorul, să cunoască acele tradiții care, din păcate, s-au cam uitat. Încercăm să le păstrăm, să nu moară. Nu mi-aș dori să moară folclorul și să uităm de unde au pornit strămoșii noștri. Până nu faci carte nu le cunoști pe toate. Dacă îți dorești cu adevărat să le cunoști te pătrunzi de tot ceea ce îți oferă studiile ca să cunoști, să știi durerea neamului. Toate aceste învățături te schimbă, îți dă o altă gândire, începi să înțelegi lucrurile anume așa cum ar trebui să le înțelegi”.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.