VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Reuniune a Consiliului NATO-Ucraina, convocată la cererea Kievului

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, convoacă pentru miercuri, la cererea Kievului, o reuniune a Consiliului NATO-Ucraina, transmite dpa, citat de Agerpres.

Reuniunea va avea loc la nivel de ambasadori şi va viza „consultări asupra celor mai recente evoluţii şi discutarea transportului de cereale ucrainene prin Marea Neagră”, a declarat sâmbătă purtătoarea de cuvânt a Alianţei, Oana Lungescu.

Cu puţin înaintea anunţului, Stoltenberg a avut o discuţie prin telefon cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„O bună discuţie cu preşedintele (Zelenski) despre retragerea Rusiei din acordul privind cerealele prin Marea Neagră. Condamnăm cu putere încercarea Moscovei de a face o armă din hrană’, a scris Stoltenberg pe Twitter după apelul telefonic.

„Aliaţii susţin Ucraina oricât este nevoie şi, în urma Summitului NATO, Ucraina este mai aproape de NATO decât oricând înainte”, a adăugat el, referindu-se la summitul din iulie de la Vilnius.

La rândul său, Zelensky a spus că a discutat cu Stoltenberg despre implementarea acordurilor de la summit şi paşi ulteriori spre integrarea Ucrainei în Alianţă.

„Am identificat de asemenea cu dl Stoltenberg prioritatea şi măsuri viitoare necesare pentru deblocarea şi susţinerea operaţiunii coridorului cerealier prin Marea Neagră”, a indicat el pe Twitter.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.