VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O dronă rusească ar fi survolat spațiul aerian al Republicii Moldova: Precizările Ministerului Apărării

Noaptea trecută o dronă de tip Shahed ar fi încălcat spațiul aerian al Republicii Moldova. Informația a fost transmisă Ministerului Apărării de către Serviciul de supraveghere a spațiului aerian ucrainean.

Incidentul s-ar fi produs la ora 01:42, în apropiere de orașului Tiraspol.

În prezent, Ministerul Apărării verifică informațiile transmise de partea ucraineană.

„Drona nu a intrat în spațiul supravegheat de sistemele de cercetare ale Armatei Naționale și sistemul informațional de supraveghere al autorității de control al traficului aerian. La aceasta etapă, Ministerul Apărării este in proces de confirmare a informației recepționate și de determinare a traiectoriei dronei”, precizează Ministerul Apărării.

Menționăm că acesta nu este prima dată când Rusia încalcă spațiul aerian al R. Moldova.

Poliția de Frontieră a informat la 11 februarie că în apropierea localității Etulia au fost depistate fragmente de dronă de tip „Shahed”, provenite de la atacurilor rusești cu drone din cursul nopții care au vizat regiunea Odesa.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, în februarie 2022, fragmente de rachetă au căzut de mai multe ori pe teritoriul Republicii Moldova. Anterior au fost găsite rămășițe de drone în localităţile Naslavcea, Larga, Chiţcani şi Gîsca.

Citește și: Noi fragmente de dronă, descoperite în sudul R. Moldova

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.