VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fragmente ale unei drone rusești lansată asupra porturilor din Ucraina, găsite în sudul R. Moldova, la Etulia

Poliția de Frontieră a informat în zona frontierei moldo-ucrainene, în apropierea localității Etulia, Găgăuzia, au fost depistate fragmente de dronă de tip „Shahed”. Operativ, informațiile au fost comunicate autorităților de competență, iar în regiunea căderii rămășițelor de dronă a fost restricționat accesul.

Menționăm că nu există riscuri sau pericole pentru comunitățile din zonă, iar autoritățile au luat toate măsurile de rigoare pentru menținerea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică.

Din informațiile autoritățile ucrainene, un atac cu drone a avut loc în noaptea de 9 spre 10 februarie asupra zonei orașului Ismail, de pe teritoriul Ucrainei, în apropierea de frontiera cu R. Moldova. Există bănuială că resturile de dronă depistate ar fi una din dronele doborâte de sistemul anti-aerian ucrainean.

În vederea excluderii dezinformărilor și evitarea panicii în rândul cetățenilor, rugăm să păstrați calmul și să vă informați doar din surse oficiale.

Rușii au atacat cu drone în timpul nopții de vineri spre sâmbătă porturile de la Ismail și Reni, în apropierea graniței Ucrainei cu România și R.Moldova. Potrivit Ministerului Apărării Naționale de la București, locuitorii din Tulcea și Galați au primit în timpul nopții mesaje RO-Alert în care erau anunțați că este posibil să cadă obiecte din spațiul aerian. România a notificat NATO, care a decis să ridice de la sol avioane de luptă F-16 de la Fetești. Avioanele de luptă au patrulat spațiul aerian până dimineață. Totuși, nicio dronă nu a intrat în spațiul aerian din România, a anunțat MApN într-un comunicat de presă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.