VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Detalii despre fragmentele de dronă căzute la Vulcănești: conțin 50 de kg de explozibil

Inspectoratul General al Poliției (IGP) vine cu detalii în cazul dronei de tip „Shahed”, depistate duminica, 11 februarie, în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești. Potrivit oamenilor legii, au depistat partea de luptă a acesteia care conținea circa 50 de kg de substanță explozivă.

Polițiștii au asigurat dezamorsarea și strângerea tuturor părților componente ale rămășițelor dronei, iar în următoarele ore vor asigura în condiții sigure detonarea încărcăturii explozive depistate.

Din momentul depistării acestor fragmente și până la finalizarea cercetării la fața locului, tot perimetrul a fost securizat și asigurată siguranța publică, precizează IGP.

Amintim că Poliția de Frontieră a informat la 11 februarie că în apropierea localității Etulia au fost depistate fragmente de dronă de tip „Shahed”, provenite de la atacurilor rusești cu drone din cursul nopții care au vizat regiunea Odesa.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, în februarie 2022, fragmente de rachetă au căzut de mai multe ori pe teritoriul Republicii Moldova. Anterior au fost găsite rămășițe de drone în localităţile Naslavcea, Larga, Chiţcani şi Gîsca.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.