VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Reacții la Summitul Mondial al Guvernelor din Dubai: 17 trilioane de dolari, pierdute în ultimul an în războaie și conflicte

În ultimul an, în lume au fost pierdute 17 trilioane de dolari în războaie și conflicte, mai mult decât pentru nevoi stringente precum construcții, educație și sănătate. Este una dintre primele reacții făcute la Summitul Mondial al Guvernelor, care astăzi a început în Dubai.

La întrunirea din Emiratele Arabe Unite, care va dura trei zile, lideri politici abordează o amplă agendă de teme privind provocările viitorului în diverse sectoare.

Potrivit organizatorilor, la Summitul Mondial al Guvernelor 2024 sunt aşteptaţi circa 20 de şefi stat şi de guvern, precum şi reprezentanţi din peste 85 de organizaţii şi instituţii internaţionale şi regionale, pe lângă experţi politici şi specialişti din domeniul economic şi financiar.

Vicepreşedintele Emiratelor Arabe Unite şi guvernator al Dubaiului, Mohamed bin Rashed, a transmis bun venit invitaţilor printr-un mesaj postat pe contul său pe X, şi a afirmat că reuniunea va avea ca obiectiv „anticiparea guvernelor viitorului”, în prezenţa a 4.000 de specialişti şi reprezentanţi ai unui număr de 700 de companii internaţionale.

Conform agendei, printre participanţi se numără directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, secretarul Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol, Haitam al Ghais, secretarul general al Organizaţiei Aviaţiei Civile, Juan Salazar etc.

Sunt programate şi intervenţii ale unor personalităţi politice, precum preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, premierul Irakului, Mohamed Shia al Sudani, sau cel al Egiptului, Mustafa Madbuli, care vor explica planurile ţărilor lor pentru a face faţă provocărilor economice şi politice.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.