VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Prețurile la carburanți continuă să crească. Precizările ANRE

Prețurile la carburanți pe piața R. Moldova continuă să crească înregistrând cel mai înalt nivel de la începutul anului. Potrivit Agenției Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), majorarea prețurilor este generată de creșterea accentuată a cotațiilor Platts la produsele petroliere.  

În ultimele 4 zile, cotațiile Platts au mai crescut cu +3,5 % la benzină și +5,4% la motorină. Astfel, cotațiile la benzină au ajuns la 844 $/tona, iar cele ale motorinei la 900 $/tona, înregistrând cel mai înalt nivel de la începutul anului curent.

Experții internaționali explică evoluțiile respective prin reacția piețelor globale la lipsa unor perspective imediate de încetare a focului în conflictul dintre Israel și Hamas, precum și atacurile trupelor militare americane de săptămâna trecută asupra unor grupuri militarizate iraniene din Orientul Mijlociu.

Astfel, mâine, 13 februarie, un litru de benzină cu cifra octanică A95 va costa, 24,45 lei în creștere cu 07 bani. Totodată, motorina va fi comercializată cu 22,63 lei/litru de motorină, cu 15 bani mai mult decât în ziua precedentă.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.