VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Noi cutremure au zguduit sud-estul Turciei: Sunt cel puțin 6 morți și 300 de răniți

Crește bilanțul victimelor în urma noilor cutremure care au zguduit, luni seară, sud-estul Turciei. Sunt cel puțin 6 morți și 300 de răniți, dar echipele de intervenție continuă căutările sub clădirile prăbușite.

Primul seism a avut o magnitudine de 6,4 pe Richter. O replică cu magnitudinea de 5,8 a urmat la scurt timp.

Așa arăta marți dimineață centrul orașului Defne, din provincia turcă Hatay, aflată la granița cu Siria. Zona era deja afectată de cutremurul de 7,8 pe scara Richter de acum două săptămâni, iar mișcarea telurică de luni seară a înrăutățit și mai mult lucrurile. Pagubele sunt uriașe. Abia dacă mai găsești un apartament unde să poți locui.

Căutările sub dărâmături continuă, iar autoritățile i-au îndemnat pe locuitori să nu se apropie de clădirile avariate.

Seismul de luni a avut o magnitudine de 6,4 pe scara Richter. A fost resimțit în Siria, Iordania, Cipru, Israel, dar si Egipt și a fost urmat de un al doilea cutremur, cu magnitudinea 5,8.

Primul cutremur s-a produs la ora 19:04, ora României, la 20 de kilometri de orașul Antakya, la granița Turciei cu Siria.

După numai trei minute pământul s-a cutremurat din nou.

Pe străzile orașelor, oamenii – încă terorizați de dezastrul pe care l-au trăit în urmă cu două săptămâni – au început să fugă care încotro. Asta, în timp ce erau înregistrate imagini cu noi clădiri care se prăbușeau în nori de praf.

Regiunea turcă Hatay este grav afectată de valul de cutremure început pe 6 februarie, cu seismul de 7,8 pe Richter care a devastat zeci de orașe și a ucis peste 47.000 de oameni în Turcia și în Siria.

În cele două săptămâni care au trecut, seismologii au înregistrat peste 6.000 de replici cu magnitudini mai reduse.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.