VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Veronica Dragalin, despre dosarul Șor: Procuratura Anticorupție va aplica legea în mod egal indiferent de afilierea politică 

”Procuratura Anticorupție va aplica legea în mod egal indiferent de afilierea politică”. O spune șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, referindu-se la dosarul fugarului Ilan Șor.

În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei, Veronica Dragalin a subliniat că atunci când este examinat un caz de corupție, apartenența la un oricare partid politic nu are importanță.

Nu a făcut așa ofertă în instanța de judecată, avocații îi reprezintă interesele în instanța de judecată. Să sperăm că instanța va avea o decizie finală și vom vedea cum se va rezolva acolo. Decizia primei instanțe nu a fost una definitivă și irevocabilă, a fost depus recursul la Curtea de Apel. Curtea de Apel urmează să se expună fie pentru a merge Șor la închisoare fie o altă decizie. Dacă banii care i-a luat se demonstrează a fi prejudiciu, banii trebuie încasați pentru a răsplăti prejudiciul. Procuratura Anticorupție va aplica legea în mod egal indiferent de afilierea politică”, a declarat șefa PA.

Totodată, aceasta ținut să sublinieze cazul primarului din Călărași, reținut săptămâna trecută, alături de președintele raionului și alte persoane din Călărași pentru acte de corupție.

”Vă pot da un exemplu, săptămâna trecută am efectuat percheziții, rețineri într-un dosar care vizează primarul, președintele raionului și alte persoane din Călărași. Operațiunea mi-a fost raportată dinainte, de procurorul de caz, adjunctul, am aflat ce probe avem. Vă pot spune că în discuție nu a fost menționat vreun partid politic. După ce au fost efectuate perchezițiile am aflat că primarul reținut este din PAS. Asta pentru mine este un exemplu, că atunci când se examinează un caz, partidul nu e relevant”, a conchis Veronica Dragalin.

Amintim că în 2017, Șor a fost condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru escrocherie şi splălare de bani.

În 2019, la scurt timp ce Partidul Democrat din Moldova a cedat puterea și a trecut în opoziție, Șor a părăsit ilegal teritoriul R. Moldova. Tot în 2019, deputatul Șor a fost lipsit de imunitate parlamentară.

Pe numele lui Șor există şi o cerere de extrădare, care se este încă în proces de examinare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.