VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Ursula von der Leyen se va întâlni joi, la Chișinău, cu președinta Sandu: „Obiectivul este de a sublinia sprijinul UE pentru R. Moldova”

Președinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, se va întâlni joi, 10 noiembrie, la Chișinău, cu președinta R. Moldova, Maia Sandu. În cadrul vizitei, șefa CE va anunța un nou sprijin suplimentar, din partea UE, pentru a ajuta cetățenii țării noastre să facă față crizei energetice.

„Obiectivul este de a sublinia sprijinul UE pentru R. Moldova, una dintre țările cele mai afectate de consecințele războiului ilegal purtat de Rusia împotriva Ucrainei”.

Anunțul a fost făcut luni, 7 noiembrie, de către adjuncta purtătorului de cuvânt șef și director pentru comunicare politică a Comisiei Europene, Dana Spinant.

Anterior, Ursula von der Leyen a menționat că reprezentanții Comisiei Europene lucrează la un suport suplimentar pentru a ajuta R. Moldova să facă față crizei energetice.

Am discutat despre situația energetică dezastruoasă din Republica Moldova. Lucrăm la un suport suplimentar pentru a ajuta R. Moldova să facă față nevoilor sale imediate de gaze și energie electrică. Aștept cu nerăbdare să mă întâlnesc cu Maia Sandu atunci când voi vizita R. Moldova la mijlocul săptămânii”, a scris Ursula von der Leyen într-o postare pe contul său de Twitter.

La 22 septembrie, Președinta CE a discutat cu președinta R. Moldova, Maia Sandu, în cadrul unei întrevederi care a avut loc la New York cu ocazia celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a ONU. Ursula von der Leyen a afirmat că „Comisia Europeană lucrează pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană”.

Tot în această săptămână, la Chișinău va veni și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola. Vineri, 11 noiembrie, Roberta Metsola se va întâlni cu oficialii moldoveni și va ține un discurs în Parlamentul de la Chișinău.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.