VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Președinta Comisiei Europene va efectua o vizită în Republica Moldova

Președinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, va efectua în această săptămână o vizită în R. Moldova. Anunțul a fost făcut de șefa CE după o conversație telefonică cu președinta Maia Sandu.

„Am discutat despre situația energetică dezastruoasă din Republica Moldova. Lucrăm la un suport suplimentar pentru a ajuta R. Moldova să facă față nevoilor sale imediate de gaze și energie electrică. Aștept cu nerăbdare să mă întâlnesc cu Maia Sandu atunci când voi vizita R. Moldova la mijlocul săptămânii”, a scris Ursula von der Leyen într-o postare pe contul său de Twitter.

La 22 septembrie, Președinta UE a discutat cu Maia Sandu, în cadrul unei întrevederi care a avut loc la New York cu ocazia celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a ONU. Ursula von der Leyen a afirmat că Comisia Europeană lucrează pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

La 14 septembrie, Ursula von der Leyen, a avut un mesaj special pentru cetățenii din Republica Moldova, Georgia, Ucraina și din țările din Balcanii de Vest, în discursul despre starea Uniunii, susținut în fața Parlamentului European reunit în plen la Strasbourg.

„Vreau ca oamenii din Balcanii de Vest, din Ucraina, Moldova și Georgia să știe: Faceți parte din familia noastră, viitorul vostru este în Uniunea noastră, iar Uniunea noastră nu este completă fără voi”, a declarat atunci Președinta CE.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.