VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ursula von der Leyen, mesaj pentru cetățenii R. Moldova: Sunteți parte a familiei noastre. UE nu este completă fără voi

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut un mesaj special pentru cetățenii din Republica Moldova, Georgia, Ucraina și din țările din Balcanii de Vest, în discursul despre starea Uniunii, susținut miercuri, 14 septembrie, în fața Parlamentului European reunit în plen la Strasbourg, transmite euronews.

„Vreau ca oamenii din Balcanii de Vest, din Ucraina, Moldova și Georgia să știe: Faceți parte din familia noastră, viitorul vostru este în Uniunea noastră, iar Uniunea noastră nu este completă fără voi”, a declarat Ursula von der Leyen.

Ea a precizat că este necesar ca Uniunea Europeană să se apropie și de alte țări din Europa, motiv pentru care susține o Comunitate politică europeană. Von der Leyen a spus că este nevoie de o regândire a agendei de politică externă și că democrațiile trebuie protejate.

În acest sens, șefa Comisiei Europene a adăugat că este necesară aprofundarea legăturilor și consolidarea democrațiilor de pe continent.

În cadrul Consiliului European din 23 iunie 2022, liderii UE au acordat Republicii Moldova statutul de țară candidată la UE. În acest context, ei au invitat Comisia Europeană să transmită Consiliului un raport cu privire la îndeplinirea condițiilor prevăzute în avizul Comisiei privind cererea de aderare a Republicii Moldova.

În fiecare an, în luna septembrie, președinta Comisiei Europene rostește în fața Parlamentului European un discurs privind starea Uniunii, în care face un bilanț al realizărilor din ultimul an și prezintă prioritățile pentru anul viitor. De asemenea, expune măsurile menite să răspundă la actualele probleme cu care țările membre se confruntă.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.