VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Autoritățile vor iniția negocierile privind recunoașterea programelor privind Operatorii Economici Autorizați ale R. Moldova și UE

Programele privind Operatorii Economici Autorizați (AEO) ale Republicii Moldova și UE urmează a fi recunoscute reciproc în vederea facilitării și securizării comerțului bilateral. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ pentru iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Deciziei Subcomitetului vamal Republica Moldova-Uniunea Europeană privind recunoașterea reciprocă a Programului privind Operatorii Economici Autorizați al Republicii Moldova și a Programului Uniunii Europene privind Operatorii Economici Autorizați.

Scopul Deciziei este consolidarea relațiilor de cooperare între autoritățile vamale ale țării noastre și UE, în contextul angajamentelor de integrare europeană a Republicii Moldova. Securitatea, siguranța și facilitarea lanțului de aprovizionare a mărfurilor cu UE vor fi îmbunătățite prin recunoașterea reciprocă a programelor de parteneriat comercial AEO. Acest angajament derivă din Acordul de asociere Republica Moldova-UE, în special la capitolul privind regimul vamal și facilitarea comerțului.

Până în prezent, Acorduri de recunoaștere reciprocă a Programelor AEO sunt semnate între Uniunea Europeană și China, Japonia, Norvegia, Elveția, SUA și Marea Britanie.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.