VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Olesea Stamate: Cele mai eficiente sancțiuni împotriva corupției sunt confiscarea averilor și aplicarea în practică a sancțiunilor/Video

Este nevoie de timp și nu poate un dosar ajuns în judecată să genereze o sentință de condamnare în 2-3 luni, deoarece comunitatea internațională, partenerii de dezvoltare și cetățenii, vor avea întrebări. Declarația a fost făcută de deputata Partidului Acțiune și Solidaritate, ex-ministru al justiției, Olesea Stamate în carul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei. Ea a mai precizat că nici nu se dorește ca dosarele în instanțele de judecată să fie examinate ani de zile.

Olesea stamate a declarat că examinarea dosarelor în instanțele de judecată necesită timp și nu poate exista o sentință de condamnare în scurt timp.

„Nu ne putem aștepta ca dosarul odată ajuns în judecată, într-o luna sau două, să existe o sentință de condamnare. Dacă ar fi o sentința de condamnare în 2 luni, atunci toți vor avea întrebări, și comunitatea internațională, și partenerii de dezvoltare și inclusiv cetățenii se vor întreba cum a fost emisă sentința de condamnare timp de două luni”, a menționat Olesea Stamate.

De asemenea, deputata a afirmat că nu este posibil să fie desfășurate toate procedurile necesare, uneori prin trei instanțe, după care să fie obținută o condamnare, în termeni restrânși. Totodată, ea a subliniat că actuala guvernare nu dorește ca aceste dosare să fie tergiversate și examinate ani de zile.

Întrebată de jurnalista Valentina Ursu despre criticile aduse de adversarii politici precum că actuala guvernare se implică în justiție mai mult decât cei care au condus Republica Moldova până în prezent, Olesea Stamate a declarat că influențarea justiției are loc doar prin schimbarea legilor.

„Din toate petițiile pe care le-am primit de la cetățeni, cu dosare pe care solicit să fie examinată posibilitatea de revizuire a dosarelor, toate direcționate la Procuratură, pe niciunul nu a fost pornită revizuirea. Deci, dacă ați putea să ziceți că mă implic în justiție, atunci pe o bună parte din dosarele respective ar fi fost inițiată revizuirea. Am redirecționat dosarele către Procuratura Generală și am solicitat să examineze oportunitate, necesitatea revizuirii dosarului, dar din păcate, Procuratura nu întreprinde acțiunile necesare în acest sens”, a punctat deputata PAS.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.