VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ursula von der Leyen: „Lucrăm pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și salut eforturile de reformă depuse”

Comisia Europeană lucrează pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, susține președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Declarația a fost făcută după întâlnirea de miercuri, 21 setembrie, la New York, cu președinta Maia Sandu. Șefa Comisiei Europene a mai afirmat că Uniunea susține eforturile țării noastre de a face față impactului războiului Rusiei.

„Susținem pe deplin eforturile Republicii Moldova de a face față impactului războiului Rusiei, cu finanțare și asistență tehnică pentru economia și securitatea energetică a acesteia. De asemenea, lucrăm pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și salut eforturile de reformă depuse”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter. 

Totodată, președinta Maia Sandu a mulțumit pentru asistența UE acordată Republicii Moldova în gestionarea impactului războiului.

„Am discutat despre securitatea din regiunea noastră, criza energetică, agenda noastră de reforme și modalități de asigurare a unor măsuri suplimentare de sprijin pentru R. Moldova”, a scris șefa statului.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a ținut, în seara zilei de 21 septembrie, un discurs la Adunarea generală ONU de la New York. Șefa statului a condamnat ferm invazia neprovocată a Rusiei în Ucraina dar și mobilizarea militară parțială, decretată miercuri de președintele rus Vladimir Putin. De asemenea, a subliniat că „țările lumii trebuie să fie din nou împreună” pentru a apăra democrația și libertatea.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.