VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Bărbații ruși fug din țară după anunțarea mobilizării. Cozi imense de mașini la granița cu Georgia

Bărbații ruși fug din țară după anunțarea mobilizării. Cozi imense de mașini la granița cu Georgia, azi-noapte. Flight-Radar prezintă hărțile zborurilor internaționale cu plecare din Moscova și Sankt Petersburg, luate și ele cu asalt de cei care nu vor să meargă pe front.

Flight Radar, o platformă dedicată monitorizării aeronavelor pe durata zborului, a prezentat un film realizat din hărțile aeronavelor civile care pleacă din Moscova și Sankt Petersburg, principalele orașe rusești din Europa, către destinații din străinătate. Reuters a informat miercuri că biletele către țări care permit accesul rușilor fără viză s-au epuizat sau s-au scumpit foarte mult.

Azi noapte, cozi imense de mașini s-au format la granița Federației Ruse cu Georgia.

Noaptea trecută au avut loc proteste în capitală și în marile orașe rusești, după ce Vladimir Putin a declarat mobilizare militară parțială. OVD-Info, organizație media pentru drepturile omului, a arătat că până la ora 22:30 (ora R. Moldova) au fost reținute peste 1.200 de persoane. Detalii aici

Potrivit Reuters, prețul la biletele de avion pentru cursele externe din Rusia au crescut vertiginos și s-au epuizat rapid după ce Vladimir Putin a ordonat miercuri dimineață o mobilizare parțială a aproximativ 300.000 de rezerviști.

Kremlinul a refuzat să comenteze posibilitatea închiderii frontierelor și le-a cerut oamenilor să aibă răbdare pe măsură ce legea este clarificată, potrivit sursei citate.

În discursul de miercuri dimineață, criticat de autoritățile de la Kiev și de comunitatea internațională, liderul de la Kremlin a subliniat că va face uz de „toate mijloacele pe care le are la dispoziție” pentru a apăra teritoriul rusesc, dând de înțeles că asta ar putea însemna și folosirea armelor nucleare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.