VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Analist economic: R. Moldova menține consumul redus al energiei electrice, ceea ce permite economii de 200 mii de euro săptămânal

Veaceslav Ioniță, expert economic la IDIS „Viitorul” susține că în a doua săptămână de consum responsabil a energiei electrice, Republica Moldova reușește să reducă considerabil consumul în orele de vârf, ceea ce permite economii de 200 mii de euro săptămânal.

Astfel, Ioniță susține că și-n această săptămână consumul mediu în orele de vârf a fost cu 6,4% mai redus decât până la apelul autorităților de a consuma responsabil energia electrică.

Anterior, expertul economic a declarat că prima săptămână de consum responsabil a energiei electrice, (perioada 24-30 octombrie), a permis diminuarea consumului în orele de vârf și economii de 200 mii Euro.

Amintim că prețul de achiziție a energiei electrice din România în mod obișnuit este de 1,76 Lei/kWh, iar energia de avarie este procurată cu până la 7 lei/KWh, sau de 5 ori mai scump.

La prețul energiei de avarie, reducerea consumului din orele de vârf permite economii de circa 200 mii Euro săptămânal.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.