VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Președinta Sandu, despre cele trei rachete rusești care au survolat spațiul aerian al R. Moldva: „Este o încălcare flagrantă a spațiului nostru aerian și a neutralității R. Moldova”

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, condamnă acțiunile Federației Ruse și declară că „este o încălcare flagrantă a spațiului aerian și integrității teritoriale a R. Moldova”, după ce luni, 10 octombrie, trei rusești au survolat spațiul aerian al țării noastre. Declarațiile au fost făcute marți, 11 octombrie, de către președinta R. Moldova, Maia Sandu.

Condamnăm cu fermitate aceste crime. Câteva din cele 84 de rachete lansate ieri de Rusia spre Ucraina au traversat neautorizat spațiul aerian al R. Moldova. În raioanele din stânga Nistrului și deasupra raioanelor Florești și Soroca. Este o încălcare flagrantă a spațiului nostru aerian și a neutralității R. Moldova comisă de forțele armate ruse. R. Moldova este o țară pașnică. Am spus acest lucru de fiecare dată și de fiecare dată am demonstrat acest lucru în acțiuni. Noi respectăm integritatea teritorială și suveranitatea altor țări și cerem să ne fie respectate și hotarele noastre. Noi facem totul ca să păstrăm pacea și liniștea în țară, dar presiunile la care suntem supuși cresc cu fiecare zi. Încercările de a ne dezbina, de a destabiliza situația din țară sunt tot mai frecvente și de o amploare în creștere. Cei care promovează și justifică războiul trebuie sancționați dur. Oamenii care justifică uciderea ucrainenilor la ei acasă sunt periculoși pentru societate, sunt periculoși pentru pacea din țara noastră”, a declarat șefa statului.

Trei rachete rusești de croazieră au trecut peste R. Moldova, a anunțat, luni, 10 octombrie, Ministerul de Externe de la Chișinău, care l-a convocat pe ambasadorul rus pentru explicații. Rachetele au survolat spațiul aerian al țării de la 8:33 până la 9:02 și au fost confirmate inclusiv de structuri responsabile din Ministerul Apărării Naționale al României și al Ucrainei, a precizat Ministerul Apărării din R. Moldova.

România oferă detalii despre cele trei rachete rusești care au survolat spațiul aerian al R. Moldova: Au fost lansate din vestul Peninsulei Crimeea

Structurile specializate Ministerului Apărării au identificat trei ținte aeriene care au survolat spațiul aerian al țării între orele 8:33-9:02. Rachetele au parcurs următoarele direcții: localitățile Ciornaia – Moghilev Podolsk (Ucraina) — Rîbnița — Soroca — Moghilev Podolsk. Ciornaia — Voronovka (Ucraina) — Rîbnița — Rudi (Soroca). Ciornaia (Ucraina) — s. Popencu (Republica Moldova) — Cineșcăuți (Florești) — în direcția Ucrainei.

Nosatîi: Survolarea spațiului aerian național de către rachete rusești e o încălcare flagrantă a suveranității R. Moldova

Autoritatea Aeronautică Civilă a convocat în regim de urgență ședința Comisiei Interdepartamentale pentru Managementul Spațiului Aerian, după ce astăzi, trei rachete de croazieră lansate de pe nave militare ruse au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova.

Ședință de urgență la Autoritatea Aeronautică, după ce trei rachete rusești au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.