VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ședință de urgență la Autoritatea Aeronautică, după ce trei rachete rusești au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova

Autoritatea Aeronautică Civilă a convocat în regim de urgență ședința Comisiei Interdepartamentale pentru Managementul Spațiului Aerian, după ce astăzi, trei rachete de croazieră lansate de pe nave militare ruse au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat remis presei, în cadrul ședinței au fost examinate și evaluate riscurile de siguranță și securitate pentru aeronavele civile ce operează în spațiul aerian național.

Totodată au fost adoptate o serie de decizii ce vor asigura diminuarea riscurilor la adresa aeronavelor civile ce efectuează zboruri spre și dinspre Aeroportul Internațional Chișinău.

”Autoritatea Aeronautică Civilă în comun cu Ministerul Apărării și structurile responsabile din țara, monitorizează atent situația și vor interveni cu noi restricții, dacă va fi cazul”, se arată în comunicatul remis de ACC.

Amintim că astăzi, 10 octombrie curent, între orele 8:33-9:02, structurile specializate ale instituției de apărare au identificat trei ținte aeriene care au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova. În legătură cu aceasta, șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a dispus convocarea de urgență a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, pentru a solicita explicații în legătură cu incidentul respectiv.

Potrivit autorităților, țintele respective au parcurs următoarele direcții:

1. localitățile Ciornaia -Moghilev Podolsk (Ucraina) – Rîbnița – Soroca – Moghilev Podolsk.

2. Ciornaia – Voronovka (Ucraina) – Rîbnița – Rudi (Soroca)

3. Ciornaia (Ucraina) – s. Popencu (Republica Moldova) – Cineșcăuți (Florești) – în direcția Ucrainei

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.