VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova a recepționat un lot de de vaccin antigripal în valoare de peste 24 milioane de lei

Un lot de 188.000 de doze de vaccin antigripal a sosit în Republica Moldova. Acesta a fost recepționat luni, 10 octombrie, la depozitul național de vaccinuri din cadrul Agenţiei Naționale pentru Sănătate Publică.

Potrivit CNAM, vaccinul respectiv este produs în Coreea de Sud şi valorează peste 24 milioane de lei.

Banii vor fi alocați din fondul măsurilor de profilaxie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină. Vaccinul este omologat în Republica Moldova, iar componenţa acestuia corespunde celei recomandate de Organizația Mondială a Sănătății pentru emisfera de nord, sezonul 2022-2023.

Dozele preparatului de profilaxie a gripei au fost aduse până la destinatar cu respectarea condiţiilor lanţului frigorific neîntrerupt, confirmat prin dispozitive speciale de înregistrare a temperaturii”, informează CNAM.

Totodată, sursa citată subliniază că vaccinul urmează a fi distribuit centrelor de sănătate publică din Republica Moldova, iar ulterior va fi transportat, conform planurilor existente de imunizare, în instituțiile medico-sanitare pentru vaccinarea contingentelor profesionale și grupurilor cu risc sporit de îmbolnăvire.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.