VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Poliția a fost sesizată de mai mulți cetățeni despre dezordinea admisă de către protestatarii lui Șor la Procuratura Generală

Poliția anunță că a fost sesizată de mai mulți cetățeni despre dezordinea admisă de către protestatarii Partidului Șor la Procuratura Generală.

În contextul întrunirii desfășurate pe bd.Ștefan cel Mare și Sfânt 73, unde se află sediul Procuraturii Generale, Poliția a fost sesizată din numele cetățenilor aflați în trecere, care așteaptă în stații sau cei care domiciliază în adiacent despre dezordinea admisă de participanții la întrunire, în special condițiile insalubre create de aceștia. În ultimele 24 de ore, Poliția a înregistrat o serie de ultragieri, injurii, huliganisme, stări de ebrietate avansată etc”, anunță oamenii legii/

Totodată, Poliția subliniază că o sesizare a parvenit și din partea Procuraturii Generale despre riscurile aflării acestora în fața sediului, ce înseamnă o imixtiune în procesul de activitate al procurorilor.

În context, Poliția solicită Administrației Publice Locale să intervină în condițiile Legii 26 cu privire la întruniri și să ia atitudine.

Citește și: AUDIO/ Șeful IGP, despre protestele organizate de Partidul Șor: Au fost numeroase provocări. Peste 20 de persoane au fost escortate la Inspectorat

Amintim că, începând cu 18 septembrie, Partidul ȘOR își aduce simpatizanții în centrul capitalei pentru a protesta împotriva guvernării. Totodată, formațiunea a anunțat regim non-stop de protest „până actualul regim va demisiona” și a instaurat „orășelul schimbării” în fața Parlamentului și Președinției.

Anterior, deputatul fugar Ilan Șor, a recunoscut că răsplătește oamenii care vin la protestele pe care le organizează, „pentru a-și achita transportul și cumpăra mâncare”.

Într-o postare video publicată vineri, 16 septembrie, pe Facebook, deputatul fugar Ilan Șor a anunțat că se află în Israel și că în scurt timp se va întoarce în R. Moldova.

Anterior, magistrații au emis mandat de arestare pe numele președintelui Partidului ȘOR, Ilan Șor.

Ilan Șor a fost condamnat în 2017, în primă instanță, la 7 ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani în dosarul „furtului miliardului”, fiind dat acum în căutare internațională.

Pe numele lui Șor există şi o cerere de extrădare, care se este încă în proces de examina.

Citește și: Detalii de la Poliție despre protestul din Capitală: Mai multe procese contravenționale, întocmite

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.