VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Serviciul Vamal anunță că a încasat peste 762 de milioane de lei la bugetul de stat, în ultimele șapte zile

Reprezentanții Serviciului Vamal (SV) au emis o notă prin care anunță că, în perioada 17 - 23 octombrie, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 762,5 milioane de lei, mai mult cu 7,0 % față de încasările din perioada similară a anului 2021.

Conform comunicatului emis de SV, de către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 18,7 milioane lei, ceea ce reprezintă 2,6 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 12 044 declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 75 377 de traversări. 

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată au fost constatate 87 încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 834 mii de lei. 

În aceeași ordine de idei, menționăm că, de la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 26,8 miliarde lei, fiind atestată o creștere de 20,5 % față de încasările din intervalul corespondent al anului 2021.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.