VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Cum comentează șefa Procuraturii Anticorupție spargerile canalelor de Telegram ce aparțin unor oficiali din Moldova

Șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, susține că atacurile asupra canalelor de Telegram ce aparțin președintei Maia Sandu, ministrului Infrastructurii Andrei Spînu și consilierului prezidențial Dorin Recean reprezintă o infracțiune gravă.

„Eu nu vreau să comentez informațiile care au ajuns în spațiul public printr-o gravă infracțiune criminală, deci o evaziune în viața privată a unei persoane. Și eu cred că dacă vom comenta conținutul acestei discuții am încuraja acești oameni să continue să comită tot așa felul de infracțiuni. Nu voi comenta conținutul acestor documente sau informații care au apărut în spațiul public când nu știm din ce surse au apărut și dacă sunt cu adevărat veridice”, a declarat șefa Procuraturii Anticorupție pentru Euronews România.

Reamintim că canalele oficiale de Telegram ale președintei Sandu și a vicepremierului Andrei Spînu au fost sparte de hackeri. Astăzi, 11 noiembrie, a fost spart și canalul de Telegram al consilierului prezidențial, Dorin Recean.

Menționăm că ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, care a fost vizat în mesajele postate de hackeri pe canalul de Telegram al Maiei Sandu și al lui Andrei Spînu.

După publicarea conversațiilor ministrului, ex-ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a confirmat una dintre discuții.

Citește și: Procuratura va investiga atacurile cibernetice asupra canalelor de Telegram ce aparțin Maiei Sandu și ministrului Andrei Spînu

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.