VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Rezultatele perchezițiilor la sediul PSRM: Procurorii au ridicat documente, înscrisuri și dispozitive informatice ale contabilei

Procuratura Anticorupție prezintă detalii privind perchezițiile efectuate la sediul Partidului Socialiștilor din R. Moldova.

Într-un comunicat remis presei, PA subliniază că necesitatea autorizării și efectuării percheziției a fost determinată de faptul că, anterior Procuratura Anticorupție a dispus ridicarea prin ordonanță a obiectelor pertinente cauzei penale, însă reprezentatul PSRM a negat existența documentelor.

Fiind audiat un martor a confirmat faptul că în activitatea organelor PSRM se întocmeau asemenea acte, motiv din care obținerea lor sau altor documente și obiecte care indică asupra faptului că au fost întocmite aceste documente puteau fi administrate doar prin efectuarea percheziției. Perchezițiile nu au fost efectuate în birourile membrilor PSRM cu statut de deputat în Parlament.

În rezultatul efectuării percheziției au fost ridicate: documente și înscrisuri, dispozitive informatice ale contabilei PSRM și alte obiecte pertinente cauzei penale care urmează a fi apreciate în coroborare cu toate probele”, anunță PA.

Totodată, instituția subliniază că nu s-au constatat temeiuri prevăzute de lege pentru a fi reținute persoane.

Mai mult, instituția subliniază că deputaților PSRM nu le-au fost limitată libertatea de a se prezenta la ședința Parlamentului din 11 noiembrie.

Amintim că procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) desfășoară vineri, 11 noiembrie, percheziții la sediul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) în dosarul finanțării ilegale a formațiunii.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.