VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Asistenții sociali vor primi suport financiar suplimentar de o mie de lei lunar. Anunțul ministrului Muncii

Toți asistențili sociali comunitari, părinții educatori, specialiștii în domeniul protecției familiilor aflate în situație de risc vor primi suport financiar suplimentar de 1 000 de lei net lunar. Un anunț în acest sens a fost făcut de către ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari.

Potrivit lui Spatari, Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) și Ministerul Finanțelor (MF) au promovat creșterea claselor de salarizare pentru asistenții sociali comunitari și asistenții parentali profesioniști cu studii profesional tehnice.

Ceea ce înseamnă creșteri salariale suplimentare de cel puțin 23% și 16% respectiv, pe lângă creșterea generală a salariilor anunțată de Guvern. Datorită UNICEF, vom oferi un suport financiar suplimentar de 1000 de lei net lunar tuturor asistenților sociali comunitari, părinților educatori, specialiștilor în domeniul protecției familiilor aflate în situație de risc. Datorită asistenței externe, asistenții sociali din toată țara vor primi calculatoare noi în schimbul calculatoarelor vechi, care nu au fost reînnoite de peste 10 ani”, a declarat ministrul Spatari într-un video publicat pe Facebook.

Anterior, Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul de modificare a Legii privind sistemul unitar de salarizare. Astfel, angajații din cadrul autorităților publice vor beneficia de un spor suplimentar la salariu pentru implicarea nemijlocită în realizarea sarcinilor prioritare în contextul implementării cerințelor de aderare la Uniunea Europeană.

Noile prevederi stabilesc acordarea unui spor salarial de până la 75% din salariul de bază, iar cuantumul exact va fi stabilit de conducătorul autorității publice.

La fel, vor fi majorate clasele de salarizare a asistentului social și a asistentului parental profesionist, cu studii profesional-tehnice, a cadrului didactic de sprijin, logopodelui, pedagogului, psihologului și psihopedagogului special.

Noile reguli de salarizare au intrat în vigoare pe 1 septembrie. În acest sens, din bugetul de stat urmează să fie făcute cheltuieli de 9 milioane lei în 2022 și circa 35,9 milioane lei anul viitor. 

Citiți și: Șefa statului a promulgat modificări la trei legi, ce prevăd mai multe măsuri de sprijin pentru cetățeni

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.