VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Salariile unor categorii de angajați din sectorul bugetar, vor fi majorate

Angajații din cadrul autorităților publice vor beneficia de un spor suplimentar la salariu pentru implicarea nemijlocită în realizarea sarcinilor prioritare în contextul implementării cerințelor de aderare la Uniunea Europeană. Cabinetul de miniștri a aprobat miercuri, 14 septembrie, proiectul de modificare a Legii privind sistemul unitar de salarizare. Noile prevederi stabilesc acordarea unui spor salarial de până la 75% din salariul de bază, iar cuantumul exact va fi stabilit de conducătorul autorității publice.

La fel, vor fi majorate clasele de salarizare a asistentului social și a asistentului parental profesionist, cu studii profesional-tehnice, a cadrului didactic de sprijin, logopodelui, pedagogului, psihologului și psihopedagogului special. Modificarea se propune în vederea implicării acestor angajați în acordarea asistenței sociale persoanelor în contextul vulnerabilității energetice.

„Totodată, s-a aprobat majorarea claselor de salarizare a consilierului pentru soluționarea contestațiilor din cadrul Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor, expertului judiciar și șefului de laborator din cadrul Centrului Național de Expertize Judiciare, dar și șoferilor angajați de Baza auto a Cancelariei de Stat. Modificările sunt necesare pentru asigurarea unui nivel salarial corespunzător responsabilităților”, precizează reprezentanții Guvernului.

Noile reguli de salarizare vor intra în vigoare din 1 septembrie. În acest sens, din bugetul de stat urmează să fie făcute cheltuieli de 9 milioane lei în 2022 și circa 35,9 milioane lei anul viitor. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.