VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova va primi asistență financiară nerambursabilă în valoare de 52 de milioane de euro din partea CE

Republica Moldova și Comisia Europeană (CE) vor semna două noi acorduri de asistență financiară nerambursabilă în valoare totală de 52 de milioane de euro. În cadrul ședinței de miercuri, 14 septembrie, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au dat aviz consultativ pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării celor două acorduri.

Acordul de finanțare privind Programul „UE pentru Reforme” prevede oferirea Republicii Moldova a unui grant de 27 de milioane de euro. Domeniile prioritare pentru asistența europeană sunt politicile și programele privind populația și sănătatea reproductivă; guvernanța și societatea civilă; pacea și securitatea.

Acordul de finanțare a Programului „UE pentru redresare și reziliență” conține trei priorități: economie reziliență, sustenabilă și integrată; reziliența în materie de mediu și privind schimbările climatice; societăți reziliențe, echitabile și favorabile incluziunii. Valoarea acestuia este de 25 de milioane de euro, care, de asemenea, vor fi acordate cu titlu de grant. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.