VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Pliante denigratoare cu chipul Maiei Sandu distribuite în Chișinău

Mai mulți locuitori ai orașului Chișinău au găsit în cutiile poștale pliante cu îndemnul de a participa la un protest în fața Președinției. Este mâna opoziției și a celor care nu vor binele Republicii Moldova, rugându-se să avem o iarnă grea, au reacționat pe rețele deputați ai majorității PAS.

Pe unul dintre pliantele distribuite în cutiile poștale este folosită o imagine cu președinta Maia Sandu, care ar arăta un semn obscen, însoțit de mesajul „Strângeți vreascuri” și îndemnul de a veni duminică la protest. Pe un alt afiș apare o grămadă de vreascuri, cu textul „Buket Moldavii”. Coincidență sau nu, tot pentru 18 septembrie a anunțat un protest antiguvernamental deputatul fugar Ilan Șor.

Într-o reacție pe rețelele sociale, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, scrie, citez: „Hoții se roagă să avem o iarnă cât mai friguroasă, cât mai grea, cu prețuri cât mai mari și cu deficit de energie cât mai mare, încercând să sperie oamenii chiar dacă afară sunt +20 grade, citat încheiat. În opinia parlamentarului, „cei din opoziție creează panică”. Tot azi în spațiul public au apărut fotografii și secvențe video cu socialistul Igor Dodon care merge cu troleibuzul și îndeamnă pasagerii să vină la protestul împotriva actualei guvernări. Alte reacții din partea opoziției nu există, deocamdată.

Autor

  • Ursu Valentina

    Moderatoarea emisiunii „Puncte de Reflecție”, dar și autoarea emisiunii „La firul ierbii”. A activat la Radio Europa Liberă din 2004 până în 2022. Anterior a muncit 17 ani la Radio Moldova. I s-a conferit Ordinul Republicii în 2009. Deținătoare a Medaliei „Om Emerit" din 1994. A scris în 1993 cartea „Râul de sânge", în care a inclus reportajele pe care le-a realizat în timpul conflictului armat de la Nistru (1992). Se regăsește printre cele 99 de femei ale Moldovei 2013. Omul Anului (2014) și (2021). Iar în 2014, președintele României i-a acordat Ordinul Național „Pentru Merit” - în grad de Comandor. A fost desemnată de cinci ori câștigătoarea Topului Jurnaliștii Anului.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.