VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șefa statului a promulgat modificări la trei legi, ce prevăd mai multe măsuri de sprijin pentru cetățeni

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a promulgat modificări la Legea bugetului de stat, Legea bugetului asigurărilor sociale și Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală.

„Aceste schimbări prevăd mai multe măsuri de sprijin pentru cetățeni, ce au drept scop compensarea creșterii prețurilor,” a concretizat Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Iată ce prevăd Modificările promulgate astăzi: plată unică de 1500 de lei pentru toți pensionarii care au pensii mai mici de 5000 de lei; majorarea cu 5,5% a salariilor din sectorul bugetar și acordarea unui ajutor unic de 3000 de lei, plătit în două tranșe, pentru toți bugetarii cu salarii brute mai mici de 15000 de lei; majorarea cu 10% a salariilor bugetarilor din sectorul medical; alocație lunară de 1000 de lei pentru copii până la împlinirea vârstei de doi ani; suplinirea cu 500 de milioane de lei a fondului pentru compensațiile la căldură pentru anul 2022; compensarea creșterii ratei dobânzilor bancare pentru antreprenori. În acest sens, a fost creat un fond în valoare de 200 de milioane de lei.

„Mecanismul de funcționare va fi anunțat în curând,” a specificat Președinta Republicii Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.