VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fermierii intenționează să organizeze proteste pe 20 septembrie

La ședința comună a consiliilor Federației Fermierilor, Asociației Forța Fermierilor și Asociației Moldova Fruct, care va avea loc pe 14 septembrie la Institutul Muncii, va fi anunțată decizia agricultorilor dacă vor ieși, sau nu la proteste.

Întâlnirea reprezentanților mai multor asociații de agricultori vine după ce premierul Natalia Gavrilița nu dat curs solicitării pentru o discuție. Agricultorii cer sprijinul autorităților pentru a depăși criza creată de secetă și embargoul rusesc. Ei solicită facilități fiscale și amânarea datoriilor către bănci. Instituirea stării de urgență în agricultură este necesară, a spus la Vocea Basarbiei, președintele Asociației producătorilor și exportatorilor de fructe „Moldova Fruct”, Vitalie Gorincioi, iar protestele sunt inoportune în contextul crizei din regiune.

Vitalie Gorincioi a mai comunicat că revendicările fermierilor sunt: amânarea plăților către creditori, fără calcularea penalităților; acordarea facilităților fiscale: utilizarea TVA pentru achitarea taxelor și impozitelor și compensarea pierderilor suferite de agricultori cu cel puțin 3 000 de lei per hectar, iar în cazul pomicultorilor – cu cel puțin 2 lei per kilogram de mere, vândut procesatorilor sau exportat.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.