VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Republica Moldova va beneficia de consultanță franceză în domeniul irigării

Republica Moldova va beneficia de consultanță franceză în domeniul irigării. Acest lucru a fost comunicat, astăzi, în cadrul întrevederii ministrului Vladimir Bolea cu directorul regional Eurasia a Agenției Franceze de Dezvoltare, Cécile Couprie.

Potrivit părții franceze, un consultant internațional urmează să vină în Republica Moldova pentru a elabora un studiu pe republică în sectorul de irigare. Ulterior, va formula recomandări privind implementarea celor mai bune soluții pentru rezolvarea problemelor.

 Totodată, Cécile Couprie a reiterat disponibilitatea AFD de a oferi suportul necesar procesului de adaptare a agriculturii la schimbările climatice, prin instrumente de finanțare și suport tehnic actorilor publici și privați. Astfel, a declarat că, vor fi dezvoltate programe și mecanisme de investiții în comun cu Banca Europeană de Investiții și IFAD, în scopul stimulării producătorilor agricoli de a utiliza tehnologii moderne agricole, bazate pe irigare. 

Ministrul Vladimir Bolea și-a exprimat aprecierea pentru sprijinul constant acordat R. Moldova, subliniind că echipa ministerială va asigura un cadru eficient de cooperare și va pune la dispoziție toate informațiile necesare pentru o evaluare complexă a sectorului de irigare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.