VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ambasadorul Belarusului la Chișinău, convocat la MAEIE pentru declarațiile făcute de Lukașenko

Ministerul de Externe și Integrare Europeană (MAEIE) îl convoacă pe ambasadorul Belarusului la Chişinău pentru a-i transmite poziția R. Moldova și a-i cere explicații în legătură cu declaraţiile făcute de către președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, care a spus că „SUA împing Europa într-o confruntare militară cu Rusia și că trupele ruse angajate în ofensiva militară împotriva Ucrainei ar putea ajunge pe teritoriul R. Moldova”.

Urmare a declarațiilor făcute recent de liderul belarus referitoare la țara noastră, MAEIE va convoca ambasadorul Belarusului la Chișinău pentru a solicita explicații și pentru a prezenta poziția principială a țării noastre: Cetățenii Republicii Moldova condamnă ferm războiul Rusiei împotriva Ucrainei. MAEIE regretă rolul pe care îl are Belarus în promovarea agresiunii militare ruse asupra Ucrainei și pentru promovarea repetată în spațiul public a unor mesaje menite să genereze dezinformare și falsuri. Republica Moldova și statele partenere acționează de o manieră responsabilă și cu respectarea cu strictețe a normelor de drept internațional”, declară reprezentanții MAEIE.

Alexandr Lukașenko, președintele Belarusului, a declarat că Statele Unite ale Americii împing Europa spre o confruntare militară cu Rusia pentru a distruge Ucraina și Belarus și pentru a slăbi Federația Rusă.

Statele Unite împing Europa într-o confruntare militară cu Rusia pe teritoriul Ucrainei. Ei nu își ascund planurile. Contractele au fost deja încheiate pentru anii următori. Adică Ucraina va fi distrusă până la pământ. Și obiectivul este să slăbim Rusia și să distrugem Belarus”, a spus Lukașenko sâmbătă, 17 septembrie, la un forum patriotic de pe Arena Minsk dedicat Zilei Unității Naționale, potrivit Interfax.

Discursul șefului statului a fost transmis în direct de postul de televiziune de stat Belarus-1. Lukașenko și-a exprimat încrederea că Statele Unite sunt instigatorii tuturor conflictelor militare din regiunea europeană.

America este singura țară care beneficiază de ceea ce se întâmplă aici: pune Europa la locul ei și înlătură concurenții. Azi Ucraina – mâine va fi Moldova sau țările baltice, Polonia sau România. Statele duc un război în Kosovo, încercând să facă presiune asupra Serbiei, aruncând cărbuni într-un conflict mocnit în Karabakh, tulburând apele din Siria”, a spus el.

„Nu totul este simplu în Afganistan şi în statele vecine. Washingtonul este prezent în toate conflictele politice semnificative”, a mai spus Lukașenko.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.