VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/VIDEO/ Vox: „Fac sport zilnic, la doctor merg la fiecare șase luni. Dacă vrem o bătrânețe frumoasă ar trebui să avem grijă [de sănătate].”

Vocea Basarabiei a căutat să afle cum au moldovenii grijă de sănătate chiar în Parcul Valea Morilor din capitală. La fel reportera Olga Soroceanu a întrebat lumea dacă are încredere în sistemul medical ori preferă să se mențină în formă practicând diverse tipuri de sport.

Iată câteva dintre răspunsurile chișinăuenilor:

– E destul de complicat, pentru că sunt doctori foarte buni și sunt doctori care nu sunt atât de buni, și nici sistemul nu e atât de ușor de accesat. Ca să ajungi la cineva bun ar trebui să cauți, să suni, să încerci cumva… de obicei, la spitalele private sau prin cunoscuți.

– Când omul nu e sănătos, unica sa dorință e să fie sănătos, dar când o avem, ne dorim mai multe. Așa că baza e asta, de acolo pornim.

– Fac sport zilnic, la doctor merg la fiecare șase luni. Dacă vrem o bătrânețe frumoasă ar trebui să avem grijă [de sănătate].

Autor

  • Olga Soroceanu

    Realizează reportaje cu tentă socială, politică, economică, culturală, voxuri și interviuri TV. Este una dintre prezentatoarele Jurnalului Dimineții la radio. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova. Anterior, a lucrat în calitate de reporter la Radio Europa Liberă, fiind bursieră regională la biroul din Chișinău al RFE/RL.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.