VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/Agricultorii protestează în Capitală: Circulația troleibuzelor, afectată

După ce ieri, dialogul cu autoritățile R. Moldova în vederea identificării unor soluții pentru fermierii micro, mici și mijlocii care se află în prag de faliment nu s-a soldat cu succes, astăzi fermierii au revenit din nou în Piața Marii Adunări Naționale.

Update: Din cauza protestului fermierilor în municipiul Chișinău este afectată circulația troleibuzelor pe bd. Stefan cel Mare și Sfânt.

Potrivit RTEC, rutele de troleibuz nr. 1, 4, 5, 8, 22 și 34 sunt redirecționate periodic și atestă întârzieri de la orarul stabilit de până la 30 minute.

Totodată, mai multe unități de transport, staționează.

Troleibuzele care traversează bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, pot fi oprite sau redirecționate la indicația polițiștilor. Personalul liniar este la dispoziția publicului călător pentru a oferi informații despre redirecționări sau staționări”, precizează RTEC.

Update: Fermierii mărșăluiesc cu tractoarele pe bulevardul Ștefan cel Mare și claxonează continuu. Internauții susțin că traficul din centrul capitalei este aproape paralizat, însă nu este blocat complet.

Aceștia au venit cu saci bălegar, paie și struguri pe care au încercat să-i lase la Președinție, însă au fost împiedicați de oamenii legii.

„Aceasta este forma noastră de protest. Noi avem dreptul să protestăm! Vrem să arătăm că țara este agrară”, declară fermierii.

Totodată, aceștia au anunțat că vor efectua marșuri cu tehnica agricolă în Capitală.

Primul marș va avea loc în jurul Guvernului. Nu vrem să deranjăm cetățenii. Al doilea marș este planificat până la Topaz și înapoi. Sperăm că în timpul marșului ne vor invita la discuții. Situația este foarte gravă și trebuie întreprinse măsuri. Noi ieri, în timpul negocierilor, nu am văzut niciun progres! Promisiuni se fac, însă generale. Vom organiza câte două marșuri pe zi. Suntem deschiși să dialogăm. Sperăm că marșurile vor ajuta ca să fim auziți!”, a declarat Alexandr Slusari.

Menționăm că sute de fermieri din toate raioanele țării cer Guvernului instituirea unui moratoriu până la 31 octombrie 2024, la calcularea penalităților, la executarea silită a obligațiunilor și demararea procedurilor de insolvență pentru producătorii de cereale și oleaginoase. Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a declarat la 30 noiembrie că moratoriul la calcularea penalităților de către bănci și la executarea silită, propus de către agricultori, nu poate fi aplicat sub nicio formă. Vladimir Bolea a precizat că autoritățile vor încerca alte căi legale pentru a-i sprijini pe fermierii ajunși în impas.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.