VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Milionar prin scheme de escrocherie: Un bărbat, condamnat la 18 ani de închisoare

Un bărbat în vârstă de 39 de ani a fost condamnat la 18 ani și 6 luni de închisoare pentru comiterea mai multor episoade de escrocherie.

Potrivit procurorilor, în perioada anilor 2018-2021, inculpatul, sub pretextul confecționării articolelor din aur, a însușit de la mai multe victime bijuterii din aur și mijloace financiare, fără intenția de a-și realiza obligația asumată. Astfel, bărbatul a dobândit articole din aur cu greutatea totală de 1.532,45 gr și mijloace financiare în sumă de 729.735,28 lei.

Tot el, în anul 2018, cunoscând cu certitudine că printr-o procură i-a fost încredințată înregistrarea unui imobil pe numele unei femei, abuzând de încrederea ei și inducând-o în eroare referitor la finisarea procedurilor de înscriere a imobilului, a înstrăinat, din numele femeii, apartamentul situat în sectorul Buiucani al capitalei pe numele unui bărbat, prin care fapt a cauzat victimei daune materiale în sumă de 497.952 lei.

Același inculpat, în anul 2021, sub pretextul deținerii unei procuri ce i-ar fi conferit dreptul de înstrăinare a unui apartament din orașul Durlești, a obținut de la o victimă 3.000 de euro în calitate de avans pentru a asigura vânzarea bunului imobil, acțiune, despre care știa că nu poate și nu are dreptul să o realizeze.

Suma prejudiciilor cauzate celor peste 50 de părți vătămate a constituit în total peste 2,2 milioane de lei.

Inculpatul a fost anunțat în căutare din motiv că acesta nu s-a prezentat în ședințele de judecată.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.