VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ucraina: La Izium a fost descoperită o groapă comună cu peste 400 de cadavre

O groapă comună, cu aproximativ 440 de cadavre a fost descoperită în orașul Izium din regiunea Harkov, care a fost eliberat recent de apărătorii ucraineni. Șeful poliției a declarat că unii dintre cei uciși au fost împușcați, iar alții au murit în bombardamente. Toate trupurile vor fi examinate pentru a strânge dovezi ale presupuselor crime de război.

Președintele Zelenski, care a mers la Izium miercuri, 14 septembrie, a comparat orașul cu Bucha și Mariupol, devenite simboluri ale atrocităților comise de ruși. El a cerut ca Rusia să fie trasă la răspundere.

„La Izium, în regiunea Harkov, a fost descoperită o groapă comună. Acolo au fost deja demarate procedurile legale necesare. Vrem ca lumea să știe ce se întâmplă cu adevărat și la ce a dus ocupația rusă. Bucha, Mariupol, acum, din păcate, Izium. Rusia lasă în urmă numai moarte și trebuie trasă la răspundere. Lumea trebuie să tragă Rusia la răspundere pentru acest război. Vom face totul pentru asta”, a declarat președintele ucrainean.

„În Izium sunt descoperite morminte comune după eliberarea de sub ruși. Este cea mai mare groapă comună găsită până acum, cu 440 de morminte nemarcate”, a transmis Ministerul ucrainean al Apărării, pe Twitter.

Președintele Volodimir Zelenski a vizitat, în urmă cu două zile, localitatea Izium, unul dintre cele mai mari orașe recucerite de la Rusia de către trupele ucrainene în cadrul unei contraofensive fulgerătoare în partea de est a țării. Contraofensiva ucraineană a alungat forțele rusești din sute de orașe și localități din nord-estul țării. Potrivit declarațiilor oficialilor de la Kiev, peste 8.000 de kilometri pătrați de teritoriu a fost eliberat de sub ocupația rusă.

La Izium, Zelenski a participat la o ceremonie de ridicare a drapelului ucrainean deasupra orașului eliberat, și a afirmat că steagul ucrainean „flutură deja în Izium eliberat. Și așa va fi în fiecare oraș și sat ucrainean”. El a acuzat, de asemenea, Rusia că a atacat cu rachete o instalație hidroelectrică din Krivoi Rog, iar în consecință orașul este ameninţat de inundaţii.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.