VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

ISW: Armata ucraineană forțează trecerea râului Oskil în două puncte, ceea ce par a fi manevre pregătitoare pentru continuarea contraofensivei spre Lugansk

Pe Frontul de Est, Armata ucraineană forțează trecerea râului Oskil în două puncte, în ceea ce par a fi manevre pregătitoare pentru continuarea contraofensivei spre Lugansk, menționează Institutul american pentru Studii de Război în cea mai recentă analiză.

Potrivit Institutului american pentru Studii de Război (ISW), pe frontul de Est forțele ucrainene au traversat râul Oskil între Izium și Liman, potrivit unor surse ruse, și, posibil, și la nord și vest de regiunea Lugansk. ISW consideră că aceste atacuri sunt unele de pregătire a continuare a ofensivei din est. Rușii încearcă să fortifice Liman, pentru a evita înaintarea ucrainenilor spre Lisiceansk și Severodonețk. Potrivit Statului Major Ucrainean, mai multe corpuri ale milițiilor din Lugansk, care au suferit pierderi grele în urma ofensivei ucrainene de la începutul lunii, au fost desființate, iar rămășițele lor au fost adăugate rezervei ruse de la Liman.

ISW arată că o eventuală confirmare a poziției trupelor ucrainene la nord de Lugansk ar indica faptul că linia de front stabilită de ruși pe râul Oskil este slabă iar forțelor ruse s-au retras în realitate mult mai la est de râu.

Pe frontul de Sud, forțele ucrainene continuă să-și îmbunătățească pozițiile tactice și sunt angajate în bătălii poziționale. Sunt informații că rușii își consolidează apărarea în nordul regiunii Herson, cu unități de voluntari formate la nivel regional în Federația Rusă.

Rușii continuă încercările de a transfera muniție și echipamente peste Nipru, iar ucrainenii lovesc zonele de concentrare ale acestora. Departamentul de Comunicații Strategice al Ucrainei (StratCom) a raportat că forțele ucrainene au distrus o bază militară rusă din Nova Kakhovka, iar filmările și rapoartele locale au coroborat informațiile StratCom. Bloggerii ruși arată că ucrainenii operează elicoptere în zona capului de pod făcut peste Inhuleț, ceea ce poate indica faptul că forțele ruse s-au retras mai mult din zona respectivă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.