VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/VIDEO/ Vox: Unii strigă: ,,Jos Maia, Jos Maia”… De vină sunt fostele guvernări, și guvernarea actuală doar strânge roadele rele a fostelor guvernări

Vox realizat de Olga Soroceanu

Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit joi, 15 septembrie, în prima ședință plenară din cadrul sesiunii ordinare de toamnă 2022. Vocea Basarabiei a căutat sa afle de la trecătorii întâlniți ocazional pe străzile Chișinăului despre așteptările lor de la activitatea Parlamentului.

Iată câteva dintre răspunsuri:

• Aș propune Parlamentului să revadă rezoluția Curții Constituționale despre posibilitatea de tragere la răspundere penală a judecătorilor. Și asta ar rezolva întrebarea privind conflictualitatea în Moldova.

• Avem mari așteptări de la actuala guvernare. Văd că promulgă foarte multe legi în favoarea poporului. Avem mare speranță că vom trăi mai bine.

• [Aștept] să-și îndeplinească funcțiile, să-i pună la pușcărie pe cei care merită, fiindcă din cauza lor trăim așa… dar lumea asta nu înțelege și dă vina pe conducerea actuală. Toți strigă: ,,Jos Maia, Jos Maia”… nu toți, unii. De vină sunt fostele guvernări, și guvernarea actuală doar strânge roadele rele a fostelor guvernări.

• Așteptăm că o să rezolve problema cu gazul, prețurile o să se stabilizeze, pensiile se vor mai mări un pic. Așteptăm că oligarhii care au furat să fie pedepsiți. Așteptăm o viață bună.

Autor

  • Olga Soroceanu

    Realizează reportaje cu tentă socială, politică, economică, culturală, voxuri și interviuri TV. Este una dintre prezentatoarele Jurnalului Dimineții la radio. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova. Anterior, a lucrat în calitate de reporter la Radio Europa Liberă, fiind bursieră regională la biroul din Chișinău al RFE/RL.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.