VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

SUA anunță un nou ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 600 de milioane de dolari

Statele Unite ale Americii au anunțat joi, 15 septembrie o asistență militară suplimentară pentru Ucraina în valoare de 600 milioane de dolari. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat american Antony Blinken care a precizat că asistența militară totală a SUA pentru Ucraina ajunge la peste 15 miliarde de dolari.

„Împreună cu aliații și partenerii noștri, livrăm armele și echipamentele pe care forțele ucrainene le folosesc atât de eficient în timp ce continuă contraofensiva de succes împotriva invaziei rusești. Președintele Biden a fost clar că vom sprijini poporul ucrainean atât timp cât va fi nevoie”, se menționează în comunicatul de presă emis de Casa Albă.

În temeiul unei delegări de autoritate din partea președintelui american, Antony Blinken a autorizat asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de 600 de milioane de dolari. Această asistenţă constă în arme, muniții și echipamente suplimentare din stocurile Departamentului american al Apărării.

Aceast nou ajutor va aduce asistența militară totală a SUA pentru Ucraina la aproximativ 15,8 miliarde de dolari.

„Cu o determinare admirabilă, poporul ucrainean își apără patria și luptă pentru viitorul său. Statele Unite oferă Ucrainei asistență militară alături de aliații și partenerii noștri din peste 50 de țări pentru a sprijini apărarea acesteia. Capacitățile pe care le furnizăm sunt atent calibrate pentru a face cea mai mare diferență pe câmpul de luptă și pentru a întări mâna Ucrainei la masa negocierilor atunci când va fi momentul potrivit”, a declarat Antony Blinken.

Amintim că în luna august, curent, Pentagonul a oferit Ucrainei un ajutor militar în valoare de un miliard de dolari, constând din muniție, arme și rachete pentru sistemele americane de artilerie de precizie Himars.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.